RJSATLBA
Posts: 292
Joined: Mon Jan 20, 2014 12:36 am
Location: Pool in Wharfedale, W Yorks, UK

Media screen going blank

Fri Oct 31, 2014 9:57 am

My central screen ( the pauper's version not the wide screen Pro) blacked out about 5 times today in an hour or so of driving. Each time it appeared to reboot immediately, first going to the BMWi logo then to the main menu. Has anybody else experienced this and if so, how was it resolved please?
Roger

i3 REx ordered 7 Feb 2014, delivered 8 Oct 2014

MikeS
Posts: 713
Joined: Thu Jan 16, 2014 8:29 am
Location: Brighton UK

Re: Media screen going blank

Fri Oct 31, 2014 10:30 am

Sorry, not seen that (yet!). I have the standard version as well at to be honest don’t miss the larger version at all.
BMW 3 Series 2005 - Aug 2014
BMW Z4 35i 2009 - Mar 2014
BMW X1 Mar 14
BMW i3 Sep 14

Stevei3
Posts: 365
Joined: Mon Sep 02, 2013 9:02 am
Location: the Netherlands

Re: Media screen going blank

Fri Oct 31, 2014 4:15 pm

RJSATLBA wrote:My central screen ( the pauper's version not the wide screen Pro) blacked out about 5 times today in an hour or so of driving. Each time it appeared to reboot immediately, first going to the BMWi logo then to the main menu. Has anybody else experienced this and if so, how was it resolved please?
Hi Roger,

yep, my pro system does it this since I've got it back from the dealer, yesterday. It restarts every 8-9 minutes. Return appointment in the making.
Read some of the same problems on the German forum as well...

Regards, Steven

RJSATLBA
Posts: 292
Joined: Mon Jan 20, 2014 12:36 am
Location: Pool in Wharfedale, W Yorks, UK

Re: Media screen going blank

Sat Nov 01, 2014 1:04 am

Thanks Steven, I drove it later in the day, 3 legs of 7 miles, 10 miles and 3 miles each, over a period of three hours without a recurrence. Feedback after the dealer has looked at it would be appreciated and I'll similarly pass any useful information back to you.
Roger

i3 REx ordered 7 Feb 2014, delivered 8 Oct 2014

jackt
Posts: 178
Joined: Sun Mar 02, 2014 4:57 am
Location: Leeds, Yorkshire, UK

Re: Media screen going blank

Sat Nov 01, 2014 5:59 am

Happened to me on tail end of leeds to London. Never had it on shorter trips, the final time it reset it appeared to disable connected drive. Wonder if module got abit warm, I obviously had been running the rex for a couple 100miles.
i3 Rex - 25 July 14 - ( Standard Interior -Arravani Grey, Pro Nav + Enhanced BT, HK Audio, Park Assist, Winter Pack )
Outlander PHEV GX4HS - 1 Sept 14

choddo
Posts: 3
Joined: Tue Jun 10, 2014 6:29 am

Re: Media screen going blank

Sat Nov 01, 2014 6:48 am

Yep. I got this yesterday and today. Never happened before. I know of at least one other person who has the same issue. BMW hotline were particularly clueless. Polite but clueless.

choddo
Posts: 3
Joined: Tue Jun 10, 2014 6:29 am

Re: Media screen going blank

Sat Nov 01, 2014 12:05 pm

Apparently someone from BMW has posted on the Dutch forums that they are aware of the problem and working on a fix.

Plug
Posts: 259
Joined: Fri Aug 02, 2013 1:17 pm
Location: UK

Re: Media screen going blank

Mon Nov 03, 2014 12:31 am

I experienced this problem during my commute this morning. Crashed 4 times in about 15 mins, black screen and then an auto reset/back to the BMWi loading screen.

Stevei3
Posts: 365
Joined: Mon Sep 02, 2013 9:02 am
Location: the Netherlands

Re: Media screen going blank

Mon Nov 03, 2014 3:10 am

Hi guys,

I suffered multiple 'soft' restarts, every 8-9 minutes, followed by a 'hard' restart, losing all my settings, bluetooth pairing etc.
The media system did operate for a little longer after this, but the soft restarting began again after an hour or so. Again, multiple soft restarts, followed by a hard one. After this second time around, my system seems to be back to normal, or, to say the least, operated normaly for ca. 5 hours. We'll see, keeping my fingers crossed. BMW NL is aware of the problem, should it persist.

Regards, Steven

jackt
Posts: 178
Joined: Sun Mar 02, 2014 4:57 am
Location: Leeds, Yorkshire, UK

Re: Media screen going blank

Mon Nov 03, 2014 5:55 am

As an update after the last hard reboot, I lost iDrive access to Connected Drive, so I don't have any BMW Online or RTTI, but it hasn't reset since.

Reported to dealer this morning, will post when I know anymore.
i3 Rex - 25 July 14 - ( Standard Interior -Arravani Grey, Pro Nav + Enhanced BT, HK Audio, Park Assist, Winter Pack )
Outlander PHEV GX4HS - 1 Sept 14

Return to “General / Main i3 Owners Forum”