Page 14 of 15

Re: Traffic jam assist retro

Posted: Tue Feb 26, 2019 12:32 am
by lopezjm2001
Found the same error here https://f30.bimmerpost.com/forums/showt ... 7&page=106
You need to use the latest version ESYS 3.28.1, ESYS Launcher & PSdZDATA v.63.3
I strictly followed all the instructions from this link:
https://www.bmwesys.com/guides/Beginner ... Coding.pdf

Re: Traffic jam assist retro

Posted: Wed Mar 06, 2019 11:46 pm
by Ryankim0113
lopezjm2001 wrote:Found the same error here https://f30.bimmerpost.com/forums/showt ... 7&page=106
You need to use the latest version ESYS 3.28.1, ESYS Launcher & PSdZDATA v.63.3
I strictly followed all the instructions from this link:
https://www.bmwesys.com/guides/Beginner ... Coding.pdf
Your suggestion worked great, Thank you! Got my i3 to display TJA on screen. But now, I need to code it again to work above 35mph and on the back roads not just freeways. Is there a step by step tutorials out there somewhere? I know what to change using E-sys but I do not want to mess or miss anything when I'm coding.
Thanks in advance.

Re: Traffic jam assist retro

Posted: Thu Mar 07, 2019 12:58 am
by lopezjm2001
Congratulations. Just need to use FDL coding for the rest. Read about it in the same shortcut you used before https://www.bmwesys.com/guides/Beginner ... Coding.pdf. Pretty straight forward.
tpaxadpom wrote: Here is what one need to change in i3.
to disable interstate only:
SAS/3000/LDM_STA_Einschraenkung - set to "keine Einschraenkung"
to disable max speed:
SAS/3000/LDM_QalcgRel_v_Tacho_aktiv_kmh - change hex value to "63" (0x63 = 99 in decimal = 99kmh). You can change hex value to whatever you want to. The default setting is 60kmh.
SAS/3000/LDM_QalcgRel_v_Tacho_aktiv_mph - change hex value to "3E" (0x3E = 62 in decimal = 62mph). You can change hex value to whatever you want to. The default setting is 35mph.

BTW after emulator replacement the TJA is working fine.

Re: Traffic jam assist retro

Posted: Sat Mar 09, 2019 8:09 am
by Ryankim0113
Ok, I have finally coded so it will activate tja on every road upto 99 mph. Everything works great, except it does not activate the instrument cluster’s indication light. This is the light below cruise control light with steering wheel picture. How do I activate this light when tja is activated?

Re: Traffic jam assist retro

Posted: Sat Mar 09, 2019 1:55 pm
by lopezjm2001
Ryankim0113 wrote:Ok, I have finally coded so it will activate tja on every road upto 99 mph. Everything works great, except it does not activate the instrument cluster’s indication light. This is the light below cruise control light with steering wheel picture. How do I activate this light when tja is activated?
After pressing the button to activate JSA (bottom button LHS on steering wheel) which is a different button which activates ACC. When the conditions are right i.e. a white lane line is visible on each side and a car is also visible in front the steering wheel indication light should come on by itself. When this happens you should feel the steering wheel steering itself. If you make any undue turning of the steering wheel it will turn off quietly. Also the blinker signal will turn it off quietly. If for some reason the lane is too narrow or cannot see lane lines or the car in front is too far or road bend radius is too small or camera vision is obstructed by direct sunlight or dirt it will beep and turn off. The beep is very loud and will wake you up.

Re: Traffic jam assist retro

Posted: Sun Mar 10, 2019 9:06 am
by Ryankim0113
Lopezjm2001,
Yes, everything works and steering wheel start to steer by itself when I press tja button but no indicator on top center of the screen. When it’s activated it shows me that tja is activated upto 99mph (I set it up as 99mph) on bottom of its screen. I don’t understand why it won’t show on top center. :?:

Re: Traffic jam assist retro

Posted: Sun Mar 10, 2019 10:51 am
by lopezjm2001
That is strange. :? Sounds like the light indicator for TJA is active is faulty. Try asking Sam from Quidzel. customerservice@quidzel.com

Re: Traffic jam assist retro

Posted: Sat Aug 31, 2019 5:33 am
by Simoni3
hi all,

where in the code do i locate this ?

SAS/3000/LDM_STA_Einschraenkung - set to "keine Einschraenkung"

Re: Traffic jam assist retro

Posted: Tue Sep 03, 2019 9:03 am
by KrisM
Simoni3 wrote:
Sat Aug 31, 2019 5:33 am
hi all,

where in the code do i locate this ?

SAS/3000/LDM_STA_Einschraenkung - set to "keine Einschraenkung"
With Esys you find that in the SAS module.

Re: Traffic jam assist retro

Posted: Tue Sep 03, 2019 9:04 am
by KrisM
A question ,

I have TJA from factory on my 2018 i3, is there a way to remove the 2 hands on steering wheel ?