eNate
Posts: 923
Joined: Mon Sep 09, 2019 5:33 pm

Re: Anyone else having issues with BMW connect App not working?

Are you seeing the "Invalid Token" message in a too-tiny font when you attempt to connect?
2 0 2 1   B M W   i 3   1 2 0 A h   B E V  O a k l a n d
 Wokeby Trunk Extension | Duosida 16A L1 EVSE
 SeaSucker Monkey Bar Roof Rack
bwilson4web
Posts: 782
Joined: Fri Apr 29, 2016 11:59 pm
Location: Huntsville, AL

Re: Anyone else having issues with BMW connect App not working?

I find "My BMW" app is unreliable. Sometimes it works but about half the time, it fails for either unlock or preconditioning. So I'm wondering, can a button on the key fob be reprogrammed to enable conditioning?

Since the key fob is independent of servers and cell networks, it should communicate more reliably.

It is a dang shame we can't use Bluetooth to communicate between the My BMW and our BMW i3. My Tesla Model 3 and Tesla App is much more reliable.

Bob Wilson
20k/27k mi 2014 BMW i3-REx
10k/10k mi 2017 Prius Prime
eNate
Posts: 923
Joined: Mon Sep 09, 2019 5:33 pm

Re: Anyone else having issues with BMW connect App not working?

When I read accounts such as yours, I think the app gets short shrift when it's really the final mile — the cellular connection — that is to blame.

I don't understand why. Whether it's the fault of the car or of the coverage are or of the cell provider. I don't know if it can be fixed.

The app had its faults but I find my commands are executed reliability. If I had to guess I'd say 95% of the time.

Take a look at this post for changes to climatize your i3 using the key fob: viewtopic.php?t=5569
2 0 2 1   B M W   i 3   1 2 0 A h   B E V  O a k l a n d
 Wokeby Trunk Extension | Duosida 16A L1 EVSE
 SeaSucker Monkey Bar Roof Rack
stumbledotcom
Posts: 484
Joined: Sat Jan 18, 2014 3:35 pm
Location: San Francisco
Contact: Website

Re: Anyone else having issues with BMW connect App not working?

Agree with eNate. In the six weeks or so I’ve been using My BMW since taking delivery of my 2021, I’ve had zero failures. It’s much more reliable the the previous iterations BMW i app and BMW Connected.
i3daytonoh
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 8:19 pm
Location: Dayton, OH

Re: Anyone else having issues with BMW connect App not working?

No problems with the new app here in SW Ohio (using an iPhone 13). Did have some issues connecting with my prior 2014 i3 using the old app.
2014 Andesite Silver Giga BEV (sold)
2021 Fluid Black Tera BEV
rsplodge
Posts: 14
Joined: Fri Dec 11, 2015 12:29 pm

Re: Anyone else having issues with BMW connect App not working?

I’m in Canada, and myBMW rarely works for me for sending commands (it’s ok for reporting status) if the car is in my driveway and I’m communicating from inside the house. I’ve tried being on Wifi or cell. If I am away from the house and say head into a store and try it using cellular then it seems to work. I’m not sure then if the car being near my home wifi network is causing an issue. The old old iRemote used to work fine. I need to try turning off my home wifi to see if that makes a difference.
Anyone else experience something like this?
Also I can now just use my FOB to activate climate control but I can’t remotely provide a departure time to precondition the battery. That’s why I need the App to work.
eNate
Posts: 923
Joined: Mon Sep 09, 2019 5:33 pm

Re: Anyone else having issues with BMW connect App not working?

Walidaly wrote: Sun Nov 14, 2021 2:58 pm
Any idea ?
Android?

There's a known issue. The work-around:

Install Firefox or Dolphin.

Change your default browser to the new browser.

Log in on the My BMW app.

Change your default browser back to Chrome.

This doesn't always work first try. You may need to power cycle your phone. I've uninstalled Chrome, reinstalled the My BMW app, and pulled a few hairs out. But ultimately, the above steps get me through it.
2 0 2 1   B M W   i 3   1 2 0 A h   B E V  O a k l a n d
 Wokeby Trunk Extension | Duosida 16A L1 EVSE
 SeaSucker Monkey Bar Roof Rack
shane
Posts: 5
Joined: Thu Mar 05, 2020 7:49 am

Re: Anyone else having issues with BMW connect App not working?

My app was saying "oops we have a problem" BMW says im good and all connected.

I noticed the problem is the car. Not the app.
Not sure how to stop it from happening.

When i enter the car but dont turn it on ....a menu appears with a checkbox that says something to the effect of "allow preconditioning" if this is selected everything is fine.

If i turn the car on the menue goes away.

That works for a while...then for reasons i dont understand it becomes unselected again...i have to physically go to the car to select it again.

It never used to do that. I took it in for an oil change and now it is silly.

Any adeas how to fix it? Free of charge?

Return to “Problems / Troubleshooting”