alohart
Posts: 2233
Joined: Sat Nov 01, 2014 7:36 pm
Location: Honolulu, HI

Re: Connected App suddenly stopped working?

Tue Jun 20, 2017 12:36 pm

ad78 wrote:why dont you guys use the iRemote instead. its my primary for i3.
I have both installed on my iPhone, but iRemote has been end-of-lifed by BMW, so no more updates. BMW Connected is the supported app. Both connect to the same fairly unreliable servers which make the apps seem less reliable than they really are. But neither is an example of a well-designed smartphone app.
Aloha,
Art

2014 BMW i3 Arravani Grey, Giga World, Tech + Driving Assist, Parking Assist, DC Fast Charging, JuiceBox EVSE

Gif
Posts: 237
Joined: Mon Jun 06, 2016 12:24 pm
Location: Bottom right hand corner of Wales

Re: Connected App suddenly stopped working?

Tue Jun 20, 2017 2:32 pm

Had reply from BMW. Apparently there has been an "outage" which I think from my experience of IT implementations means a complete c0ck up :D

tumo135
Posts: 5
Joined: Thu Oct 22, 2015 4:05 am

Re: Connected App suddenly stopped working?

Tue Jun 20, 2017 6:28 pm

Im getting a strange issue. It says 100% charged in the app but with 0 miles. Anybody having something similar?

I should also add i brought it to the dealer today for a check engine light. Not sure if there is a correlation.

ASUN
Posts: 131
Joined: Mon Nov 09, 2015 10:25 am
Location: Vancouver, BC

Re: Connected App suddenly stopped working?

Wed Jun 21, 2017 9:48 am

Sorry!

I was actually referring to the iRemote. I have not used the Connected App. It's not available in Canada.
- ASUN, 2016 BMW i3 BEV, Arravani Grey, Suite Interior, 20's, since Oct 25, 2015

stumbledotcom
Posts: 453
Joined: Sat Jan 18, 2014 3:35 pm
Location: San Francisco
Contact: Website

Re: Connected App suddenly stopped working?

Wed Jun 21, 2017 12:21 pm

Something definitely is amiss with the BMW servers. With BMW Connected, I'm seeing the current charge status and vehicle location but the range estimate is ---. The app displays the last trip stats but not the total mileage. Meanwhile the older iRemote app shows the correct VIN but the vehicle displayed is the wrong color, wheels, etc. and all info is blank.

I'm not going to get too excited though. In the past, these sort of glitches have been resolved on the server side or by an app update.

Patience.

ad78
Posts: 48
Joined: Wed Jun 07, 2017 11:08 am

Re: Connected App suddenly stopped working?

Wed Jun 21, 2017 4:37 pm

Im using ios 11 beta since it was seeded and no issues, now just downloaded beta 2 and its even snappier and a lot better than previous one.
Last edited by ad78 on Thu Jun 22, 2017 12:13 am, edited 1 time in total.
Current:
2017 i3 REx Protonic Blue
2015 3 GT ///M Sport Space Grey
2017 Jeep Wrangler (JKU) Willys :P
Previous:
2013 328i ///M Sport White
2011 X5 xDrive 50i ///M Sport Black
2009 X5 xDrive 30i Black
2008 135 coupe ///M Sport Black

eecummings
Posts: 2
Joined: Thu Jun 15, 2017 1:12 pm

Re: Connected App suddenly stopped working?

Wed Jun 21, 2017 8:24 pm

The Android apps are doing the same thing FWIW.

tumo135
Posts: 5
Joined: Thu Oct 22, 2015 4:05 am

Re: Connected App suddenly stopped working?

Fri Jun 23, 2017 3:41 am

Everything seem fine for me now.

stumbledotcom
Posts: 453
Joined: Sat Jan 18, 2014 3:35 pm
Location: San Francisco
Contact: Website

Re: Connected App suddenly stopped working?

Fri Jun 23, 2017 1:21 pm

All back to normal for me, too.

Return to “Problems / Troubleshooting”