MKH
Posts: 171
Joined: Fri Nov 02, 2018 5:48 am
Location: Dallas

Re: BMW remote app not working

Thu Jan 10, 2019 3:01 pm

have you tried leaving it outside and checking the app to see if the details are more current?

Seems to make no difference - and this is something that started the last several weeks. Before that, updates were pretty much real-time. Right now the car is parked outside, with the "Last Ride" showing 10:55 am, but the car was actually driven twice since then,
Mark H.
2015 i3 Rex, Capparis White, Tera World, Technology & Driving Assistant, Parking Assistant, Harman Kardon Audio System, 20 inch wheels, EVoInnovate EVSE

Yaely007
Posts: 10
Joined: Sun Dec 03, 2017 2:21 pm

Re: BMW remote app not working

Sat Jan 12, 2019 6:17 pm

tman66 wrote:
Yaely007 wrote:The app is not working for me in the past week now. Can’t precondition the car.
I know this post is old but anyone has been experiencing issues now in 2019?


I’ve had more issues with the newer BMW Connected app than with the older iRemote app. The older app seems more reliable and is able to communicate with my i3 more consistently than the newer app. For example the newer app won’t update the charging status or the soc. In the iRemote app it does.

The iRemote app hasn’t been optimized for iPhone X and looks outdated too. Not a big deal but frustrating.


At the moment I really want to precondition my car to have it nice and warm. I always get a failed error message. So annoying

jadnashuanh
Posts: 4392
Joined: Thu May 22, 2014 2:07 pm
Location: Nashua, NH USA

Re: BMW remote app not working

Sat Jan 12, 2019 6:54 pm

Yaely007 wrote:At the moment I really want to precondition my car to have it nice and warm. I always get a failed error message. So annoying

My car sits in an area with marginal cellular coverage most of the time. But, when I get that error, I've found that if I restart my phone, it usually works. It doesn't hurt to try. Way back when, there were some issues software issues with the server, and sometimes, the module in the car got hung up. That aspect was fixed with a s/w update years ago, though.
Jim DeBruycker
2011 535i x-drive GT, 2014 i3 BEV

MKH
Posts: 171
Joined: Fri Nov 02, 2018 5:48 am
Location: Dallas

Re: BMW remote app not working

Sun Jan 13, 2019 6:33 am

I've found that if I restart my phone, it usually works


Tried that, no change. Both before and after phone restart just now, App says last update was 4:14 pm yesterday, and it has been driven once since then. Says Last Ride was at 11:25 AM yesterday, and it was driven at around 5:00 PM yesterday, Not sure what cell service BMW uses, by my AT&T iPhone shows full-bars in the garage where the car is parked. We are half--block from a 10 story bank building the top of which is bristling with multiple cell antenna.

Even tried uninstalling and reinstalling the App just now. Zero change.

Logging on to the connect-drive site via computer - same outdated info.
Mark H.
2015 i3 Rex, Capparis White, Tera World, Technology & Driving Assistant, Parking Assistant, Harman Kardon Audio System, 20 inch wheels, EVoInnovate EVSE

PBNB
Posts: 103
Joined: Sat Jul 21, 2018 11:28 am
Location: Vancouver, BC

Re: BMW remote app not working

Sun Jan 13, 2019 11:26 am

MKH wrote:Not sure what cell service BMW uses, by my AT&T iPhone shows full-bars in the garage where the car is parked. We are half--block from a 10 story bank building the top of which is bristling with multiple cell antenna.

Even tried uninstalling and reinstalling the App just now. Zero change.

Logging on to the connect-drive site via computer - same outdated info.


It may not be the actual carrier but more about what is in the car. I am sure that the older systems are making way for the newer faster LTE type services. I tried the unlock feature the other day and it took about 2 minutes to connect to the car and perform the task. Certainly not as fast as Onstar. I have to consider that the car is registered in the US so there may be a delay communicating with the various servers and then the final server that contains the specifics about the car and the authentication etc...

I am using version 10.0.2.1362 connected app for iPhone and it has always displayed the latest trip info. Sometimes it takes a few minutes to update but I have to move around the app and check other functions before it does. The iRemote app sends an update request as soon as you log into it. Maybe that's what the connected app needs to do?
2015 i3 REX

MKH
Posts: 171
Joined: Fri Nov 02, 2018 5:48 am
Location: Dallas

Re: BMW remote app not working

Sun Jan 13, 2019 2:47 pm

I am using version 10.0.2.1362 connected app for iPhone


That's the version I am using too.
Mark H.
2015 i3 Rex, Capparis White, Tera World, Technology & Driving Assistant, Parking Assistant, Harman Kardon Audio System, 20 inch wheels, EVoInnovate EVSE

Yaely007
Posts: 10
Joined: Sun Dec 03, 2017 2:21 pm

Re: BMW remote app not working

Mon Jan 14, 2019 5:02 pm

Even tried uninstalling and reinstalling the App just now. Zero change.

Logging on to the connect-drive site via computer - same outdated info.[/quote]

The iremote app is not on the AppStore anymore. Have they discontinued it?
I only can see the bmw connected app.
Strange

jadnashuanh
Posts: 4392
Joined: Thu May 22, 2014 2:07 pm
Location: Nashua, NH USA

Re: BMW remote app not working

Mon Jan 14, 2019 7:19 pm

Yaely007 wrote:The iremote app is not on the AppStore anymore. Have they discontinued it?
I only can see the bmw connected app.
Strange

BMW stopped supporting and updating the iremote app awhile ago.
Jim DeBruycker
2011 535i x-drive GT, 2014 i3 BEV

Yaely007
Posts: 10
Joined: Sun Dec 03, 2017 2:21 pm

Re: BMW remote app not working

Mon Jan 14, 2019 8:31 pm

BMW stopped supporting and updating the iremote app awhile ago.[/quote]

I downloaded bmw connected and at the end of registration it sends a code to my car’s messages but I get it only after 3-4 days and by that time it expired.
Has anyone experienced the same?

PBNB
Posts: 103
Joined: Sat Jul 21, 2018 11:28 am
Location: Vancouver, BC

Re: BMW remote app not working

Mon Jan 14, 2019 9:30 pm

MKH wrote:
I am using version 10.0.2.1362 connected app for iPhone


That's the version I am using too.


Have you tried to send a command to car through the app? Perhaps a flash of the lights to see if the app is working in that direction.
2015 i3 REX

Return to “General / Main i3 Owners Forum”